Leerlingen van Reich

Een aantal van Reich's meest invloedrijke leerlingen waren onder meer:

  1. Alexander Lowen - een Amerikaanse psychiater en oprichter van bio-energetica, een vorm van lichaamsgerichte psychotherapie die Reich's ideeën over orgonenergie integreert.

  2. Eva Reich - Reich's dochter, die zijn werk voortzette na zijn dood en hielp bij het ontwikkelen van de orgontherapie.

  3. Ola Raknes - een Noorse psychoanalyticus en sociaal activist die Reich's werk in Noorwegen introduceerde en hielp bij het verspreiden van zijn ideeën.

  4. Charles Kelley - een Amerikaanse psycholoog en professor aan de Universiteit van Kansas die Reich's theorieën over karakteranalyse toepaste in zijn onderzoek naar persoonlijkheid.

  5. Chester Raphael - een Amerikaanse psychoanalyticus en sociaal activist die Reich's ideeën over de relatie tussen individuele en sociale veranderingen ontwikkelde en deze toepaste in zijn werk voor burgerrechten en vredesbewegingen.

Over het algemeen kunnen de leerlingen van Reich worden gekarakteriseerd als mensen die geïnteresseerd waren in de studie van de menselijke psyche en de toepassing van deze kennis in de praktijk, met als doel persoonlijke groei en sociale verandering te bevorderen. Hun werk en bijdragen aan de ontwikkeling van de psychologie en psychotherapie hebben Reich's erfenis voortgezet en hebben tot op de dag van vandaag invloed gehad op het vakgebied.

Korte biografie van Reich