Wilhelm Reich de schrijver

Wilhelm Reich was niet alleen een psychotherapeut,  vooral bekend om zijn baanbrekende werk op het gebied van de samenhang van psychologie en lichaamswerk. Maar hij was ook schrijver van meer dan twintig boeken, waarvan sommige echter postuum zijn gepubliceerd. Hier zijn enkele van zijn bekendste boeken:

1.   "Character Analysis" (1933) - een belangrijk werk waarin Reich zijn theorie van karakterstructuren en karakterpantsering introduceert.

2.   "The Function of the Orgasm" (1927) - een controversieel werk waarin Reich zijn theorieën over de relatie tussen seksuele energie en psychische gezondheid presenteert.

3.   "The Mass Psychology of Fascism" (1933) - een analyse van de psychologische wortels van het fascisme en de opkomst van Hitler in Duitsland.

4.   "The Sexual Revolution" (1936) - een essay waarin Reich pleit voor seksuele bevrijding en de afschaffing van seksuele taboes.

5.   "Listen, Little Man!" (1948) - een verzameling brieven gericht aan de "kleine man" van de samenleving, waarin Reich zijn kritiek op de moderne samenleving uit.

Hoewel Wilhelm Reich tijdens zijn leven al een controversiële figuur was, blijven zijn boeken tot op de dag van vandaag invloedrijk en worden ze nog steeds veel gelezen en bestudeerd door psychotherapeuten en andere geïnteresseerden in de psychologie en sociale wetenschappen.

 

Korte biografie van Reich